trešdiena, 2013. gada 6. februāris

Valentīndienas receptes - gardēžiem

Valentīndienas deserts - zemeņu saldējums "Sirsniņa"

Valentīna dienas saldējums sanāk ļoti garšīgs. Tas pagatavojas diezgan ātri salīdzinājumā ar parasto saldējumu, turklāt tā pagatavošanai var izmantot jebkuras ogas. Valentīndienai gan labāk iesaku izmantot zemenes vai ķiršus. Tātad, lai pagatavotu 6 sirsniņas mums vajadzēs:
  • 400 gramus zemeņu vai jebkuru citu ogu pēc jūsu izvēles;
  • 180 grami vaniļas saldējuma vai plombīra;
  • 70 ml aukstā ūdens;
  • 2,5 tējkarotes cukura.
3\4 ogu nomazgājam un sakuļam ar blenderi līdz tas paliek līdzīgs kartupeļu putrai. Saldējumu atkausējam lai tas būtu mīksts. Sajaucam ogu masu ar saldējumu.

Iegūto masu saliekam silikona sirsniņu formās, kuras ir nopērkamas jebkurā saimniecības preču veikalā.

Formu ieliekam ledusskapī uz 1,5 līdz 2 stundām. Šajā laikā var pagatavot dekorējumu - mērci. Lai to izdarītu palikušās ogas atkal sakuļam blenderī. Pieliekam klāt cukuru un ūdeni. Izņemam no formām sasalušās sirsniņas un pārliekam uz šķīvi. Pēc garšas dekorējam ar pagatavoto mērci un piparmētru lapiņām. Izrotātās Valentīndienas sirsniņas var sekojošā veidā - ar tējkaroti pa apli nopilināt pilienus, no sākuma mazu pēc tam lielāku un tā pa apli, pēc tam starp šiem pilieniem novilkt konditorejas otiņu, bet ja saimniecībā tādas nav - noderēs arī parasta zobu birste.


Nu lūk, beigās būtu jāsanāk lūk šādam - skaistam un garšīgam desertam, kurš pagatavojams pietiekami ātri - aptuveni divās stundās ar visu saldējuma sasalšanu.


Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru